Kvällsmaten blev jättegod
om ni vill laga samma så gör så här:
Köttfärslimpa
Till cirka 4 pers
2 dl mjölk och 3/4 dl ströbröd- Låt svälla 5-10 min i en bunke.
Hacka sedan 1 st lök fint. Blanda i 1 ägg, peppar och salt. Jag hade även i basilika som jag är tokig i. Blanda ihop alltsammans.
Smeta sedan ut allt på plastfolie och sedan fyller du med det du tycker om. Idag tog jag soltorkade tomater, mozarella och färsk basilika. Rulla ihop till en fin limpa. Jag hade även på bacon uppe på och sedan ringlade jag över med lite flytande margarin och lite olivolja. In i ugnen cirka 45 min i 225 grader.
Till detta gjorde jag hemmagjord potatismos som jag klickade i lite pesto i och kryddade med salt och peppar.
Och så blev det en sås som jag gjorde på grädde, creme fraiche, kalvfond + italienska örter buljong + lite sky från köttfärslimpan. Salt och peppar.
Alla i familjen tyckte det blev jättegott. Värt att prova!
Köttfärslimpa
Till cirka 4 pers
2 dl mjölk och 3/4 dl ströbröd- Låt svälla 5-10 min i en bunke.
Hacka sedan 1 st lök fint. Blanda i 1 ägg, peppar och salt. Jag hade även i basilika som jag är tokig i. Blanda ihop alltsammans.
Smeta sedan ut allt på plastfolie och sedan fyller du med det du tycker om. Idag tog jag soltorkade tomater, mozarella och färsk basilika. Rulla ihop till en fin limpa. Jag hade även på bacon uppe på och sedan ringlade jag över med lite flytande margarin och lite olivolja. In i ugnen cirka 45 min i 225 grader.
Till detta gjorde jag hemmagjord potatismos som jag klickade i lite pesto i och kryddade med salt och peppar.
Och så blev det en sås som jag gjorde på grädde, creme fraiche, kalvfond + italienska örter buljong + lite sky från köttfärslimpan. Salt och peppar.
Alla i familjen tyckte det blev jättegott. Värt att prova!
Kommentarer
Postat av: trean
Låtergott, brukar göra något liknande...ler Puss
Trackback